BEHANDELING

De behandeling bij De Kleijn Psychologie is opgebouwd uit verschillende fases en verloopt in een vaste volgorde.

Aanmelding

Intake

Behandeling

Afsluiting en evaluatie

AANMELDING

Aanmelding bij de praktijk kan via de huisarts (via ZorgDomein) of via de mail (info@dekleijnpsychologie.nl). Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient u in het bezit te zijn van een geldige verwijsbrief.

INTAKE

In de intakefase (de eerste twee sessies) wordt kennisgemaakt en worden de klacht en hulpvraag verder verkend. In deze fase wordt bekeken of uw hulpvraag bij de praktijk past of dat u gebaat bent bij meer gespecialiseerde zorg. Aan het einde van de intake wordt het behandelplan in samenspraak opgesteld, de diagnose besproken, en enkele vragenlijsten ingevuld om uw klacht en zorgvraag beter in kaart te brengen.

BEHANDELING

Afhankelijk van de gestelde diagnose en het opgestelde behandelplan wordt een evidence-based behandeling ingezet, gebaseerd op de meest actuele GGZ-richtlijnen. Tijdens de behandeling wordt regelmatig met u geëvalueerd om de koers en het effect van de behandeling te waarborgen.

AFSLUITING EN EVALUATIE

Tegen het einde van de behandeling wordt teruggekeken op het traject en worden de behandelresultaten met u besproken. Indien u bent doorverwezen door uw huisarts, wordt gezamenlijk de eindbrief richting de huisarts opgesteld en gekeken of er nog aanvullende behandeling nodig is.

Behandelaanbod

COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE (CGT)

CGT is een therapievorm die zich richt op de invloed van gedachten op het gevoelsleven en het gedrag. Er wordt samen met u onderzoek gedaan naar de onderlinge relaties tussen het denken, voelen en doen, en hoe dit u in het dagelijkse leven beïnvloedt. Er wordt samen nagedacht over interventies en gekeken of disfunctionele gedachten of gedragingen aangepast kunnen worden. CGT is een eerste-keuze interventie voor een breed scala aan psychologische problematiek.

ACCEPTANCE AND COMMITMENT THERAPY (ACT)

Binnen een ACT-behandeling staat mentale flexibiliteit centraal. Het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht ontstaat door aandacht te besteden aan een zestal processen: ruimte maken voor vervelende ervaringen, afstand nemen van je gedachten, flexibel omgaan met je zelfbeeld, aandacht voor het hier en nu, stilstaan bij wat je belangrijk vindt en investeren in je waarden.

EYE MOVEMENT DESENSITIZATION AND RESPROCESSING (EMDR)

EMDR is een evidence-based behandelmethode die kan worden ingezet bij mensen die last ervaren bij de gevolgen van een nare, schokkende ervaring. EMDR kan ook worden ingezet bij angsten voor doemscenario’s in de toekomst, of onverwerkte woede.

OPLOSSINGSGERICHTE THERAPIE

Oplossingsgerichte therapie is een therapievorm die gericht is op het benutten van de sterke kanten en hulpbronnen van de cliënt, samen wordt onderzocht welke vaardigheden de client al heeft om zijn problemen aan te pakken. Oplossingsgerichte therapie is kortdurend en resultaatgericht.

PSYCHODIAGNOSTISCH ONDERZOEK

BIJ DE KLEIJN PSYCHOLOGIE KUNT U TERECHT VOOR PSYCHODIGNOSTISCH ONDERZOEK RONDOM:

  • Onderzoek naar ADHD
  • Onderzoek naar autisme
  • Beschrijvend of classificerend persoonlijkheidsonderzoek volgens DSM-5


De onderdelen van het diagnostisch proces worden van tevoren met u besproken. Na het onderzoekstraject worden de testresultaten met u besproken en gekeken of behandeling nodig is. Afhankelijk van de testresultaten kan behandeling bij De Kleijn Psychologie worden voortgezet of wordt er besproken waar dit elders kan.

Privacy

De Kleijn Psychologie werkt conform de wet AVG. Hier vindt u het privacystatement van De Kleijn Psychologie.

Kwaliteit

Iedere ggz-instelling en vrijgevestigde ggz-praktijk is per 1 januari 2017 verplicht een kwaliteitsstatuut te hebben. In het statuut worden de werkprocessen van de instelling of praktijk beschreven. Het kwaliteitsstatuut is een garantie dat de instelling of praktijk voldoet aan een aantal door de overheid vastgestelde minimale eisen. Het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van De Kleijn Psychologie (2023) vindt u hier.